luni, 19 decembrie 2011

Cozonac cuib de viespi







Ingrediente pentru aluat:
300 g. faina
100 ml lapte
un ou
20 g margarina topita si racita
2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar
un plic zahar vanilat
un plic drojdie uscata
sare
coaja rasa de la o portocala

Pt.umplutura
50 g.unt topit
nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera)
100 g fructoza sau inlocuitor zahar
o lingura cacao
o esenta de rom

un ou si doua linguri de lapte pt uns


Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina si drojdia ,dupa care se selecteaza programul pentru framantare.



 Intre timp se prepara umplutura. Intr-un castron se adauga nuca cu cacao,fructoza si esenta de rom.
Dupa terminarea programului,se ia aluatul si se intinde o foaia subtire,se unge cu untul topit si se intinde umplutura,se ruleaza si se taie in bucati de 4-5 cm.





Se pregateste cu hartie de copt o tava rotunda si se aseaza in cerc bucatile rezultate. Se lasa sa creasca o jumatate de ora,dupa care se ung cu oul batut cu lapte si se da la cuptor,la foc potrivit ,pentru aproximativ jumatate de ora.



Daca se doreste,cat timp este cald, se poate unge cu miere...........



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...