miercuri, 9 ianuarie 2013

Melcisori cu nuca,ciocolata si stafide



 Ingrediente aluat:

500 g.faina
250 ml.apa calduta
un pliculet drojdie
o lingurita sare
25 g. margarina topita
2 linguri miere

Pentru umplutura:

ulei pt uns foaia
50 g. ciocolata rasa
150 g. nuca macinata
2 linguri zahar
50-100 g. stafide
o esenta rom

Pentru sirop:

o cana lapte
2 plicuri zahar vanilat
jumatate lingurita scortisoara

un ou si doua linguri de lapte,pentru uns.

Pentru aluat se poate utiliza masina de paine, caz in care se se pun in cuva masinii ingredientele lichide apoi faina si drojdia. Daca se framanta cu mana, se aseaza faina intr-un castron , se face loc in mijloc unde se pune margarina topita, mierea, sarea si apa amestecata cu drojdia. Se amesteca incorporand usor faina, pana obtinem un aluat ce nu se lipeste. Se lasa la dospit in jur de o ora.
Intre timp se amesteca nuca cu ciocolata si zaharul, iar stafidele se pun la inmuiat in apa cu esenta de rom.
Dupa ce aluatul a crescut,se scoate pe o suprafata de lucru infainata si se intinde o foaie ,cam de un cm grosime. Se unge cu ulei, se presara amestecul de nuca, stafidele si se ruleaza cat mai strans,dupa care se taie in felii si se pun in tava pe hartie de copt.




Se bate oul cu laptele si se ung melcisori, dupa care se baga tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc.
Pentru sirop, incalzim laptele cu zaharul vanilat si cu scortisoara.
Cand melcisorii sunt copti, ii scoatem si ii cufundam in sirop.







Sunt deliciosi :)

 Pofta buna!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...