marți, 22 ianuarie 2013

Negresa cu glazura de ciocolata






Ingrediente:

un ou
300 g zahar
150 ml. ulei
300 ml. lapte
350 g. faina
o lingura rasa bicarbonat de sodiu
3 linguri de gem, orice gem
3 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilat

Pentru glazura:

200 g. ciocolata lapte
3 linguri apa
50 g. unt


Se pune laptele la incalzit si se amesteca cu uleiul ( laptele trebuie sa fie caldut ,nu fierbinte).
Se freaca oul cu zaharul,pana devine albicios,dupa care se adauga laptele cu uleiul si se omogenizeaza. Se pun, pe rand, bicarbonatul,gemul, cacaua si , la sfarsit, faina amestecand bine,pana se omogenizeaza.
Amestecul se pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor,cam o jumatate de ora, dar, cel mai bine, inainte de a scoate prajitura din cuptor, se incearca cu o scobitoare sau cu cutitul.
Intre timp se pragateste glazura. Se topeste ciocolata cu 3 linguri de apa. Dupa ce s-a topit,se adauga untul amestecand pana se topeste si glazura se omogenizeaza. Se adauga imediat peste prajitura si se lasa sa se raceasca, inainte de a o taia.
Este o prajitura foarte usor de facut si rapida,numai buna atunci cand ai pofta de ceva dulce dar nu vrei sa stai prea mult in bucatarie.


 Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...