sâmbătă, 9 februarie 2013

Friptura simpla din ceafa de porc








Ingrediente:

1 kg. ceafa de porc
o capatana de usturoi
3 foi de dafin
o lingurita boia de ardei ( iute sau dulce)
sare
piper boabe
2 linguri de ulei

Se taie carnea in bucati maricele,dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita,se adauga carnea, foile de dafin, boiaua, sarea, boabele de piper ( cam o lingurita) si se adauga apa,atat cat sa acopere carnea. Se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga usturiul taiat felii. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa si incepe sa sfaraie uleiul.
Carne este foarte moale,se topeste in gura.
Puteti adauga o garnitura de cartofi piure, o salata de varza sau o puteti consuma asa,simpla. Mie imi place cu castraveti murati :) Este,pur si simplu,delicioasa.


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...