vineri, 15 august 2014

Cheesecake cu jeleu de mure


Pentru ca vara :)



Ingrediente:

300 g biscuiti petit beurre ( eu am gresit cu 100 g in plus si blatul este putin cam sfaramicios, dar la fel de gustos:) .  Dar, pentru un aspect mai frumos e nevoie doar de 300 g)
200 g unt topit
600 g branza de vaci foarte grasa ( eu folosesc de la Lidl, nu vreau sa le fac reclama, dar e foarte buna) sau crema de branza
500 ml frisca lichida
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
20 g gelatina maruntita
100 ml apa
100 ml lapte cald

Pentru jeleu:

300 g. mure sau orice alte fructe asemanatoare ( proaspete sau congelate)
4 linguri zahar
10 g.gelatina
100 ml. apa

Incepem cu blatul. Maruntim bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Daca luam putina compozitie in mana si o strangem trebuie sa ramana compact. Luam o tava cu pereti detasabili ( eu am avut una de 28 cm) punem folie alimentara astfel incat sa acoperim toti peretii tavii si rasturnam biscuitii. Nivelam bine si aplatizam bine , bine. Dam la frigider si continuam cu crema.
In 100 ml apa dizolvam gelatina si o lasam 10 minute sa se inmoaie dupa care o adaugam in cele 100 ml lapte cald. Atentie, laptele nu trebuie sa fie fiert, doar foarte cald.
Pentru crema , amestecam branza cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam treptat frisca si amesteacam bine, la viteza mare ( mixer sau robot, depinde de ceea ce aveti) timp de 5 minute. Reducem viteza pana la minim si adaugam laptele cu gelatina, treptat si amestecam pana la incorporarea completa.
Turnam crema peste blatul de biscuiti ( crema este mai lichida dar se va ingrosa frumos in frigider) si dam la rece.
Continuam cu prepararea jeleului. In 100 ml apa dizolvam gelatina si o lasam 10 minute. Intr-o cratita punem murele cu zaharul la fiert si lasam sa clocoteasca pentru 5 minute. Le luam de pe foc si le pasam ( cu ce aveti, un mixer sau cu robot mic) obtinand un sos, cald, in care adaugam gelatina si amestecam bine. Mai lasam putin sa se raceasca, in principiu pana ajunge la temperatura camerei. Scoatem cheesecake-ul din frigider, verificam daca s-a intarit si turnam jeleul. Miscam putin tava ca sa se intinda uniform si dam din nou la rece pentru aproximativ 2 ore.
Rezultatul este DELICIOS!

Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...